Fysiotherapeutische behandeling

Een fysiotherapeutische behandeling is gericht op stoornissen in houding en/of bewegen en de gevolgen hiervan op je dagelijke activiteiten.
Afhankelijk van wat je nodig hebt kiezen we uit onder andere de volgende behandelvormen: spierversterkende of mobiliserende oefeningen, massage en mobilisaties, houding- en bewegingsadviezen. Ook Mindful Fysiotherapie behoord tot de behandelmogelijkheden. Het uiteindelijke doel van de fysiotherapeutische behandeling is het optimaliseren van je functioneren waarbij rekening wordt gehouden met de eigen individuele mogelijkheden en beperkingen.

Welke klachten?

Klachten hebben invloed op de kwaliteit van leven van degene die ze heeft. Dat merk je in het dagelijks functioneren tijdens werk, school, hobby's en relaties.

 

Fysiotherapie zelf betalen?

Inmiddels zijn de regels over vergoedingen zo vaak veranderd dat veel mensen het spoor bijster zijn. Een belangrijke regel: als uw fysiotherapie vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering, dan gaat dat niet ten koste van uw eigen risico. Alleen de zittingen fysiotherapie die worden vergoed vanuit de basisverzekering gaan ten koste van het eigen risico.

 

Voor kinderen tot 18 jaar worden vaak de eerste 9 behandelingen per indicatie per jaar vanuit de verplichte basisverzekering gedekt. Behandeling van aandoeningen uit de chronische lijst worden volledig gedekt vanuit de basisverzekering, ook bij kinderen.

 

Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vanuit een eventuele aanvullende verzekering vergoed. Als u niet of niet voldoende aanvullend verzekerd bent, dan moet u dus de eerste 20 behandelingen (gedeeltelijk) zelf betalen. Of u een vergoeding krijgt via een aanvullende verzekering hangt af van de aanvullende verzekerings polis die u heeft afgesloten. 

 

Verwijzing

Voor chronische aandoeningen (dat zijn aandoeningen die voorkomen op de zongenaamde lijst van Minister Borst) en voor thuisbehandeling hebt u een verwijzing van een arts nodig. De lijst met chronische aandoeningen is bekend bij de fysiotherapeut. Niet elke chronische klacht komt in aanmerking voor een chronische vergoeding. 

 

 

Maak een afspraak, of neem contact op voor meer informatie.


Fysiotherapie

Hier kan je alle informatie vinden over de individuele fysiotherapeutische behandeling en de lessen Fysio Sport. Daarnaast vind je de nodige informatie over de zwangerschaps gerelateerde gezondheidscursus "Samen gaan Bevallen".

Opleidingen

Massages

Informatie over zwangerschapsmassage, babymassage, kindermassage, de tarieven voor massage en de mogelijkheden van de cadeaubon.