Cursus babymassage

De cursus babymassage is concreet van opzet: alles wat je leert, kan je direct toepassen. De lessen vormen een soort begeleiding in de bewustwording van dingen die je elke dag tegenkomt (verschonen, knuffelen, genieten van je baby, troosten, enz.). Naast de babymassage en vele praktische tips staat er in iedere bijeenkomst ook een thema centraal, zoals til- en draagtechnieken, darmkrampjes, emmeren, huil- en slaapgedrag.

Maar het is vooral heel leuk om samen met je kindje bezig te zijn!

Positieve effecten
Sommige baby's hebben last van darmkrampjes, overstrekken zich regelmatig, komen moeilijk in slaap, slapen moeilijk door of huilen veel. Tijdens de cursus besteden we hier aandacht aan met speciale babymassage technieken.


Babymassage brengt voor je kindje maar ook voor jou verschillende positieve effecten met zich mee:

  • verhoogde weerstand
  • verbeterde doorbloeding, spijsvertering en ademhaling
  • soepelere motorische ontwikkeling
  • balans tussen gespannen en ontspannen lichaam
  • duidelijker lichaamsbesef
  • prikkeling ontwikkeling zintuigen
  • rust, vertragen en ontspanning

Opzet
De curus bestaat uit drie lessen van anderhalf uur en is bedoeld voor baby's van ongeveer zes weken tot negen maanden (kruipleeftijd), samen met één ouder/verzorger. Een cursusgroep bestaat uit maximaal zes personen (we starten bij aanmelding van 3 deelnemers). Een privécursus, dus beide ouders/verzorgers met hun kind(eren) kan ook, we plannen dan in overleg drie lessen van een uur.

 

Cursus wordt enkel op verzoek ingepland, dat kan als groepje (zelf samenstellen) of individueel.

 


 

Meld je aan, of neem contact op voor meer informatie.

 

 


Fysiotherapie

Hier kan je alle informatie vinden over de individuele fysiotherapeutische behandeling en de lessen Fysio Sport. Daarnaast vind je de nodige informatie over de zwangerschaps gerelateerde gezondheidscursus "Samen gaan Bevallen".

Opleidingen

Massages

Informatie over zwangerschapsmassage, babymassage, kindermassage, de tarieven voor massage en de mogelijkheden van de cadeaubon.