Basisopleiding docent Shantala babymassage

Deze 4-daagse basisopleiding leidt je op tot Shantala babymassage docent om cursussen te geven aan ouders/verzorgers met hun baby. Tijdens de opleiding leer je de Shantala babymasage technieken, die je steeds op een pop gaat oefenen.

 

Om echt te leren voelen (tactvol en in aandacht contact maken/bejegenen) wordt tijdens de opleiding gebruik gemaakt van de Shantala volwassenenmassagetechnieken. Deze oefen je samen met je mede cursisten, zodat je niet alleen leert geven, maar ook weet hoe het is om te ontvangen. Verder zullen we aandacht besteden aan diverse thema's zoals ontzwangeren, huilen, lichaamstaal van een baby, darmkrampjes, emmeren en het opzetten van een cursus.

 

Omdat het van groot belang is respectvol met elkaar om te gaan, zal dit thema ruim aan bod komen. In aandacht met de ander omgaan (bejegenen) is van wezelijk belang voor ieder mens. Baby's kunnen nog niet voor zichzelf opkomen en/of zorgen. Zij kunnen ook niet op de voor ons gebruikelijke manieren hun (zorg)behoeftes aangeven, zij hebben een ouder/verzorger nodig! Om dit met aandacht te kunnen doen moeten alle zintuigen ingezet worden en dat is wat je als toekomstig docent gaat leren.

Als afsluiting van de basisopleiding maak je tussen de derde en vierde lesdag een eindopdracht. Als er aan de gestelde eisen is voldaan wordt de opleiding afgesloten met een certificaat. Op dit moment wordt gekeken of deze opleiding geaccrediteerd kan worden door de landelijke vakgroep van Shantala docenten (VSD), zodat iedereen die deze opleiding met succes afrond direct lid kan worden van de VSD en geen extra scholingsdag meer nodig heeft.

De basisopleiding is op de praktijk gericht. Naast het oefenen van de praktijk, is er ook een theoretische studiebelasting. Denk hierbij aan zo'n 10 uur per week, afhankelijk van je vooropleiding en ervaring. Tijdens de opleiding krijg je een uitgebreide cursusmap met aanvullende informatie, deze is bij het cursusgeld inbegrepen. Aanvullende verplichte literatuur en materialen:
 

 • De oxytocine factor, van Kerstin Uvnas Moberg (ISBN 978 90 72219 21 3)
 • Babymassage, van Julia Woodfield (ISBN 109 06 0384 29 6)
 • Pop van ongeveer 50cm met een stoffen lijf.

  is niet inbegrepen, maar dien je wel te lezen en bij je te hebben tijdens de opleiding.

Aanbevolen toelatingseisen:

Het begeleiden van ouders/verzorgers en hun baby vraagt de nodige specifieke deskundigeheid en ervaring als docent. Daarom gelden voor de basisopleiding de volgende toelatingseisen:

 • HBO werk- en denknivo
 • minimale leeftijd 25 jaar
 • ervaring met het werken in groepen
 • bekendheid met massage
 • zelf een cursus babymassage gedaan hebben met je eigen kind
 • didactisch vaardig zijn

Voldoe je niet aan deze toelatingseisen, neem dan vooraf contact op, zodat we kunnen kijken naar de individuele mogelijkheden.

 

Data en tijden 2017:

 

 Totale kosten zijn € 575,- dat is inclusief cursusmap, lunch, thee en koffie.
Meld je direct aan voor deze opleiding of mail voor meer informatie.

 


Fysiotherapie

Hier kan je alle informatie vinden over de individuele fysiotherapeutische behandeling en de lessen Fysio Sport. Daarnaast vind je de nodige informatie over de zwangerschaps gerelateerde gezondheidscursus "Samen gaan Bevallen".

Opleidingen

Naast uitgebreide informatie over de opleiding tot docente babymassage en de studiedagen, kan je hier informatie vinden over de VIP (vroege inzet partusassistentie).

Massages

Informatie over zwangerschapsmassage, babymassage, kindermassage, de tarieven voor massage en de mogelijkheden van de cadeaubon.


Cursus Babymassage

Er start weer een cursus babymassage en dit zijn de data: do 06-02 van 9.00-11.00 woe 19-02 van 10.30-12.30 woe 04-03 van 10.30-12.30 do 12-03 van 9.00-11.00   Meld je aan via: info@praktijk-ank.nl

Meer nieuws
tekeningbabymassage.jpg