Cursus 'Samen gaan Bevallen'

Je zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van jou en je partner. Zeker bij je eerste zwangerschap en bevalling kom je voor veel onbekende dingen te staan, alles is tenslotte nieuw. Een bijzondere periode om samen zo veel mogelijk van te genieten. Deze zwangerschap gerelateerde gezondheidscursus geeft jou de noodzakelijke (praktische) informatie om goed voorbereid aan je bevalling te beginnen.

Niemand kan voorspellen hoe je bevalling zal beginnen en gaat verlopen. Misschien mag je kiezen of je thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, misschien wil je pijnstilling. Hoe voelt een wee eigenlijk, hoe moet je een wee opvangen (ademhalingen en ontspannen) en hoe moet je persen? Wat kan je als partner doen ter ondersteuning? Vragen waarop je, door een goede voorbereiding antwoorden krijgt. En door goed voorbereid aan je bevalling te beginnen is de kans groot dat je er met een goed gevoel op terug kijkt.

In twee bijeenkomsten van anderhalf uur, krijg je de nodige informatie over het normale verloop van een bevalling. Daarnaast krijg je op jou toegespitst houdings- en bewegingsadvies en ademhalings- en ontspanningsoefeningen en leer je de perstechnieken. Een korte en praktische cursus die tevens een mooie aanvulling is op de Centering Pregnancy, maar zeker ook 'los' heel zinvol zal zijn.

 

Heb je eerder de cursus Samen gaan Bevallen gevolgd en hebben jullie behoefte om een en ander 'op te frissen' dan kan dat. We spreken daarvoor ongeveer een uur af.


Omdat je partner tijdens de gehele cursus aanwezig is krijgt hij of zij samen met jou alle informatie om aktief bij de bevalling betrokken te zijn. Je partner leert de praktische vaardigheden om je te ondersteunen tijdens de bevalling. Door de cursus 'Samen gaan Bevallen' sta je niet doelloos lang de zijlijn, maar weet je als partner wat je kunt doen om je vrouw te helpen!

 

Voor deze cursus krijg je van mij een factuur/bewijs van deelname die je naar je ziektekosten verzekering kunt sturen.

 

 

Maak een afspraak, of neem contact op voor meer informatie. 


Fysiotherapie

Hier kan je alle informatie vinden over de individuele fysiotherapeutische behandeling en de lessen Fysio Sport. Daarnaast vind je de nodige informatie over de zwangerschaps gerelateerde gezondheidscursus "Samen gaan Bevallen".

Opleidingen

Massages

Informatie over zwangerschapsmassage, babymassage, kindermassage, de tarieven voor massage en de mogelijkheden van de cadeaubon.