Zwanger en Mama

Wordt gegeven in Eindhoven, Oosterhout en Veldhoven. Wil je weten wanneer je op welke lokatie kunt starten ga dan naar de website van Zwanger en Mama. Daarop staan van alle lokaties de lestijden duidelijk aangegeven. 

 

ZWANGER EN MAMA HEEFT EEN EIGEN WEBSITE: kijk op www.zwangerenmama.nl

 

 

 

Deel 1: Houding en Ontspanning

Vroeg in de zwangerschap een goede begeleiden zodat je weet welke veranderingen er in je lichaam plaatsvinden en hoe je deze kunt herkennen. Je krijgt informatie over de veranderingen, praktische tips en oefeningen om eventuele klachten te voorkomen.

‘Houding en Ontspanning’ is bedoeld voor alle zwangere vrouwen en kan je de gehele zwangerschap hanteren. Zinvol om deze informatie vroeg in de zwangerschap te krijgen (vanaf de 16e week), zodat alle info lang toegepast kan worden.

 

Hoe werkt het:

In deze individulele bijeenkomst van 1 uur krijg je informatie over de belangrijkste veranderingen in je lichaam. Theorie en praktijk wisselen elkaar af zodat je niet alleen weet, maar ook ervaart wat de veranderingen betekenen en hoe je ze kunt aanpakken.

 

Deel 2: Fit en Zwanger

We gaan bewegen om je lichaam zo goed mogelijk in conditie te houden tijdens de zwangerschap en als voorbereiding op de bevalling. Daarnaast krijg je informatie over hoe een bevalling verloopt, zodat je weet wat je te wachten staat. Maar we oefenen ook de verschillende ademhalingstechnieken, het opvangen van weeën en de pershouding, zodat je vertrouwen krijgt in de bevalling. Uiteraard is er ook gelegenheid ervaringen uit te wisselen.

 

Deel 3: Fit en Mama

Na de bevalling is het van belang om te weten wat je van je lichaam mag verwachten. Er hebben veel veranderingen plaatsgehad tijdens de zwangerschap en de bevalling en dat vraagt om een goed begeleid herstelproces. Als het lichaam weer in conditie komt en spiergroepen op de juiste manier worden getraind, dan zal de kans op een sneller en vollediger lichamelijk herstel groter zijn.

 

 

Voor meer info Eindhoven, Oosterhout of Veldhoven bel; 06-18285858 (Nanny v.d. Velden)

Meld je direct aan, of neem contact op voor meer informatie. 

 

 

 


Fysiotherapie

Hier kan je alle informatie vinden over de individuele fysiotherapeutische behandeling en de lessen Fysio Sport. Daarnaast vind je de nodige informatie over de zwangerschaps gerelateerde gezondheidscursus "Samen gaan Bevallen".

Opleidingen

Massages

Informatie over zwangerschapsmassage, babymassage, kindermassage, de tarieven voor massage en de mogelijkheden van de cadeaubon.