Zwanger en Mama

Wordt gegeven in Bergeijk, Eindhoven, Oosterhout en Veldhoven. Wil je weten wanneer je op welke lokatie kunt starten ga dan naar de website van Zwanger en Mama. Daarop staan van alle lokaties de lestijden duidelijk aangegeven. 

 

ZWANGER EN MAMA HEEFT EEN EIGEN WEBSITE: kijk op www.zwangerenmama.nl

 

 

Start Waar en Wanneer Bergeijk:

 

deel 1 Houding en Ontspanning

lesdag datum locatie tijd van / tot bijzonderheden
in overleg   Praktijk-Ank in overleg  

 

deel 2 Fit en Zwanger

lesdag start op  /  laatste les op locatie tijd van / tot bijzonderheden
donderdag 11 Mei / 29 Juni Praktijk-Ank 19.00 / 20.00 partnerles op 15 Juni
donderdag 13 Juli / 24 Augustus Praktijk-Ank 19.00 / 20.00

partnerles op 17 Augustus

donderdag 31 Augustus / 12 Oktober Praktijk-Ank 19.00 / 20.00 partnerles op 5 Oktober
donderdag 26 Oktober / 7 December Praktijk-Ank 19.00 / 20.00 partnerles op 30 November

 

deel 3 Fit en Mama

lesdag locatie tijd van / tot bijzonderheden
donderdag Praktijk-Ank 20.00 / 21.00 geen les op 6 juli

 

De cursus ZWANGER en MAMA is voor alle zwangere vrouwen die zich in kleine groepjes, goed willen voorbereiden op hun bevalling en willen werken aan het herstel na de bevalling. De docenten zijn therapeuten die ruime ervaring hebben met het geven van cursussen en het pre- en postnataal begeleiden van vrouwen.

 

Deel 1: Houding en Ontspanning

Vroeg in de zwangerschap een goede begeleiden zodat je weet welke veranderingen er in je lichaam plaatsvinden en hoe je deze kunt herkennen. Je krijgt informatie over de veranderingen, praktische tips en oefeningen om eventuele klachten te voorkomen.

‘Houding en Ontspanning’ is bedoeld voor alle zwangere vrouwen en kan je de gehele zwangerschap hanteren. Zinvol om deze informatie vroeg in de zwangerschap te krijgen (vanaf de 16e week), zodat alle info lang toegepast kan worden.

 

Hoe werkt het:

In deze bijeenkomst van 2 uur (prive 1 uur) krijg je informatie over de belangrijkste veranderingen in je lichaam. Theorie en praktijk wisselen elkaar af zodat je niet alleen weet, maar ook ervaart wat de veranderingen betekenen en hoe je ze kunt aanpakken.

 

Deel 2: Fit en Zwanger

We gaan bewegen om je lichaam zo goed mogelijk in conditie te houden tijdens de zwangerschap en als voorbereiding op de bevalling. Daarnaast krijg je informatie over hoe een bevalling verloopt, zodat je weet wat je te wachten staat. Maar we oefenen ook de verschillende ademhalingstechnieken, het opvangen van weeën en de pershouding, zodat je vertrouwen krijgt in de bevalling. Uiteraard is er ook gelegenheid ervaringen uit te wisselen.

 

Hoe werkt het:

In 7 lessen zullen we binnen jouw grenzen actief/sportief bezig zijn. Je krijgt informatie over het verloop van de bevalling, je gaat ademtechnieken leren en er is ruimte zijn voor een ontspanningsoefening. Tijdens de 6e les ben je welkom samen met je partner.

 

Deel 3: Fit en Mama

Na de bevalling is het van belang om te weten wat je van je lichaam mag verwachten. Er hebben veel veranderingen plaatsgehad tijdens de zwangerschap en de bevalling en dat vraagt om een goed begeleid herstelproces. Als het lichaam weer in conditie komt en spiergroepen op de juiste manier worden getraind, dan zal de kans op een sneller en vollediger lichamelijk herstel groter zijn.

 

Hoe werkt het:

In 6 lessen werk je aan de opbouw van je conditie, je spierkracht en de stabiliteit rond je bekken. Starten mag na overleg, waarbij iedereen op haar eigen nivo kan instromen. Belangrijkste spiergroepen die we trainen zijn, bekkenbodem-, buik- been- en rugspieren. Maar ook de nek- en schouderspieren die door het tillen en voeden anders belast worden komen aan bod. De lessen sluiten we af met een stukje ontspanning.

 

Bij Fit en Mama werken we met een ‘strippenkaart’ voor 6 lessen, de kaart is vanaf de start 8 weken geldig. Na afloop is het mogelijk om bij ons verder te trainen met een vervolg strippenkaart of door middel van losse lessen.

 

 

Opzet en Kosten:

ZWANGER en MAMA wordt gegeven in kleine groepen. Wij maken gebruik van een schriftelijke intake voor deel 2, zodat bijzonderheden rondom zwangerschap en/of bevalling voor aanvang bij ons bekend zijn.

Bij elk onderdeel hoort achtergrond informatie dat je van ons krijgt tijdens de laatste bijeenkomst van dat onderdeel of via de mail.

 

Kijk voor de kosten van deze cursus onder tarieven. Mogelijk worden de kosten (deels) vergoed via je ziektekosten verzekeraar.

 

Voor meer info Eindhoven, Oosterhout of Veldhoven bel; 06-18285858 (Nanny v.d. Velden)

Voor meer info Bergeijk bel; 06-30332698 (Ank Burgmans)

Meld je direct aan, of neem contact op voor meer informatie. 

 

 

 


Fysiotherapie

Hier kan je alle informatie vinden over de individuele fysiotherapeutische behandeling en de lessen Fysio Sport. Daarnaast vind je de nodige informatie over de zwangerschaps gerelateerde gezondheidscursus "Samen gaan Bevallen".

Opleidingen

Massages

Informatie over zwangerschapsmassage, babymassage, kindermassage, de tarieven voor massage en de mogelijkheden van de cadeaubon.